WK IQFoil Youth Campione

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 12:43

Van 26 tot 31 juli was het WK IQfoil Youth & Junior in Campione, er waren 260 deelnemers. Hieronder een verslag;

We zijn de 20e aangekomen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de wereldkampioenschappen, wat gelijk opviel tijdens de oefenwedstrijden was dat je in het aandewindse rak écht naar de bergwand toe moet, hier staat meer wind en de wind draait daar ook nog eens in je voordeel, super essentieel dus. 

Daarnaast hebben we in deze voorbereidingstijd het pompen na de start kunnen verbeteren waardoor je voor de groep ligt na de start. ook super belangrijk voor een goede wedstrijd.

Het evenement zelf

Voor de eerste wedstrijd was ik best gespannen, niet omdat ik bang was maar puur omdat ik gewoon graag wou weten hoe ik er voor stond. Dit was namelijk het eerste internationale evenement op het iqfoil youth materiaal. Waarbij ik ook nog tegen mijn leeftijdsgenoten voer.

Na de eerste wedstrijd was gelijk de spanning er af. Ik had een goede wedstrijd gevaren en ik kreeg de bevestiging dat mijn snelheid, mijn tactiek en mijn strategie goed is. 

Vervolgens ben ik de rest van het evenement gewoon lekker gaan varen, goed starten en je eigen wedstrijd varen was heel belangrijk.

Evaluatie evenement

Ik heb een superleuk en leerzaam evenement gehad, ik heb ver vooraan gelegen. Ik heb inhaalraces gevaren, goede starts gehad, slechte starts gehad en simpelweg veel ervaring opgedaan. 

Ik ben zeer tevreden met mijn 5e plek op het IQFoil Youth Wereldkampioenschap!

Reactie plaatsen

Reacties

Angelique Quentin
3 jaar geleden

Tof Hidde! En volgende keer toch goed voorbereiden op het podium en een Nederlandse (en Friese?) vlag meenemen.