EK IQFoil Senior Marseille

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 18:50

EK IQFoil Senior Marseille

De eerste 2 dagen hebben we helaas geen wedstrijden kunnen varen door gebrek aan wind, 

op de 3e dag hebben we met minimale wind slalom wedstrijden gedaan (halve en voor de wind) dit ging best goed, ik had mooie battles en goede boeirondingen.

Ik heb mij door het goede resultaat van dag 3 kunnen plaatsen voor de GOLD Fleet, kort uitgelegd, na een aantal wedstrijden word de groep in 2'en gesplitst, de Gold en de Silver Fleet, gold, is de top 50% en de Silver is de rest.

Op dag 4 hebben we harde wind gehad, dit was best uitdagend, ik ben namelijk 10 kg lichter dan het ideale gewicht. Hierdoor heb je (in theorie) minder snelheid.

Ondanks mijn lichtere gewicht was mijn snelheid prima en heb ik zelfs nog een 32e plek kunnen varen.

Op de laatste dag hebben we super vlagerige wind gehad, ik kon mijn snelheid en hoogte aan de wind niet vinden. Ik werd ook voorbij gevaren door andere surfers. Voor de wind ging ik dan wel weer super snel, ik heb in een wedstrijd 20 andere surfers ingehaald in het voordewindse rak!!

 

Uiteindelijk ben ik 67e geëindigd, een mooi resultaat voor een Senior event. (olympische klasse)

 

Volgende trip; Trainingsstage in Aruba, hier ga ik 4 weken heen. Nu al zin in!!

 

Foto's , Sailing Energy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.