IQFoil International Games Campione del Garda

Gepubliceerd op 18 april 2022 om 15:57

IQFoil International Games Campione del Garda

Van 13 tot en met 16 april waren de IQFoil International Games in Campione del Garda, een mooi evenement om te kijken hoe ik er voor stond in vergelijking tot de rest van europa, na alle wintertrainingen in het buitenland.

Tijdens het evenement hebben we veel zachte wind gehad. Ongeveer 6 knopen.

Eigenlijk was dit een perfect windje voor mij om mij mee te vergelijken. Ik ben namelijk een van de zwaardere jongens uit de groep, maar ook het meest fit. Dit merkte ik het meest bij het pompen na de start. Mijn tegenstanders waren na 30 seconden pompen na de start helemaal op, terwijl ik nog rustig 10 seconden doorpompte en vervolgens in het voordewindse rak nog een keer los ging. 

Doordat ik zwaarder ben dan de rest van de fleet ga ik simpelweg harder als ik ingehaakt sta; maar ik moet wel eerder beginnen met pompen.

Deze combinatie leidde er toe dat ik zelfs in de lichte wind domineerde in de slalomwedstrijden. 

Tijdens de courseraces lag mijn basissnelheid erg hoog, net zoals mijn twee Italiaanse concurrenten. Maar wat ik wel merkte, is dat mijn techniek beter was dan die van hun. Op het moment dat we beide overstag gingen was ik vervolgens veel sneller weer in de lucht en dus weer hard aan het varen. Hier pakte ik zo'n 2m op.

 

Op de laatste dag ga ik als eerste de medalraces in.

Tijdens deze medalraces crash ik tijdens mijn overstag bij de bovenboei. Dit was mijn enige crash van het evenement, maar precies op het verkeerde moment, waardoor ik in plaats van eerste 3e eindig op deze wedstrijd.

Dit was uiteraard een grote teleurstelling, maar uiteindelijk heb ik mijn doel wel bereikt bij deze wedstrijd. Ik wou kijken hoe ik er voor stond in vergelijking met de rest, en het blijkt dus dat ik er best goed voor sta doordat ik erg allround ben en dus in elke windconditie goed kan varen.

 

Uitslagen; https://iqgamesyjcampione.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

Meer foto's van het evenement;

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.